Bursele de valori din Bucuresti si Chisinau schimba informatii despre piete

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Bursa de Valori a Moldovei (BVM) au semnat saptamana trecuta un protocol se asistenta tehnica in vederea pregatirii conditiilor pentru interconectarea celor doua piete, care presupune schimbul de informatii si armonizarea legislatiilor, a anuntat BVB

Protocolul a fost semnat de directorul general al BVB, Stere Farmache si de presedintele Bursei din Chisinau, Corneliu Dodu. Documentul este parte a Acordului de cooperare parafat pe 2 noiembrie 2006, care promoveaza colaborarea dintre cele doua institutii, mentioneaza comunicatul Bursei.

"Dorim sa stabilim un schimb reciproc de informatii bursiere in scopul dezvoltarii pietelor administrate de cele doua institutii", a afirmat la sfarsitul ceremoniei Dan Paul, vicepresedinte BVB si presedinte al Asociatiei Brokerilor din Romania. "Vom alcatui impreuna cu partenerii nostri un program de conformare a legislatiilor nationale cu tratatele internationale, de familiarizare a intermediarilor romani si moldoveni cu legislatia si reglementarile incidente precum si cu modificarile ulterioare ale acestora. in acest scop vom alcatui cu sprijinul asociatiilor profesionale si patronale un program comun de pregatire", a adaugat Dan Paul.

"Pentru atingerea unor puncte concrete, Acordul bilateral, convenit anul trecut, a prevazut stabilirea unei strategii de conlucrare in beneficiul dezvoltarii sectoarelor financiare din cele doua state vecine. Protocolul tehnic semnat astazi este un prim pas concret pentru acordarea Bursei de Valori din Moldova a licentei de operare a aplicatiei bursiere Arena. Implementarea sistemului de tranzactionare Arena la BVM deschide calea unei colaborari stranse intre cele doua Burse si poate deveni un exemplu de referinta pentru cooperarea regionala intre Bursele de Valori", a explicat Stere Farmache.

Ceremonia semnarii a avut loc in prezenta premierilor celor doua tari si a fost ocazionata de vizita oficiala in Republica Moldova a primului ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu. Acesta s-a deplasat la Chisinau, in ziua de 29 iunie, la invitatia omologului sau,Vasile Tarlev, in fruntea unei delegatii alcatuite din membri ai Executivului si reprezentanti ai mediului de afaceri. Din delegatia BVB prezenta la evenimentul de la Chisinau, au facut parte Dan Paul, vicepresedinte si presedinte al Asociatiei Brokerilor, Stere Farmache, director general si Anca Dumitru, director (Piata RASDAQ) si director general al Asociatiei Brokerilor.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a semnat in noiembrie un acord de cooperare cu Bursa de Valori a Republicii Moldova (BVM), in vederea dezvoltarii sectorului financiar din cele doua state, a informat un comunicat transmis vineri de Bursa din Bucuresti.

Bursa de Valori Bucuresti are colaborari cu insitutiile similare din Atena, Tokio, Londra, Salonic, Viena, Coreea si cu Bursa italiana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri