Cea mai mare banca din Polonia, PKO BP, va incerca sa isi extinda rolul pe care il joaca in fostele tari comuniste din Uniunea Europeana, cum ar fi Romania si Bulgaria, dar si in Ucraina, a spus luni directorul general al institutiei, citat de saptamanalul Gazeta Bankowa.

Directorul general al PKO BP, Rafal Juszczak, a declarat pentru Gazeta Bankowa, ca institutia pe care o conduce este in cautarea unei posibilitati de a intra pe piata romaneasca si pe cea din Bulgaria. Publicatia poloneza citata de NewsIn nu da detalii legate de planurile financiare asociate investitiilor. Banca este controlata de Trezoreria statului polonez, care detine 51,49% din actiuinile PKO BP.

Juszczak a mai spus ca banca va incerca sa atraga un mare numar de polonezi care au emigrat in Europa de vest de la intrarea Poloniei in Uniunea Europeana in 2004.

"In tarile Uniunii Europene exista peste 1,5 milioane de polonezi care sunt clienti ai bancilor straine. Cred ca in decursul unei perioade de cinci ani, am putea atrage 10% din acesti clienti", a estimat seful PKO BP.

PKO ar putea sa isi piarda suprematia pe piata poloneza, in fata bancii Pekao, care face parte din grupul UniCredit, dupa ce va incheia fuziunea cu subsidiara poloneza a grupului bancar italian, la sfarsitul acestui an. Juszczak, care a fost numit directorul general al bancii luna trecuta, a spus ca vrea ca in decurs de 3-4 ani banca pe care o conduce sa depaseasca iar banca Pekao.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Piața de asigurări RCA din România, cea mai mare rată a daunei din regiune
Setari Cookie-uri