Proiectul Raiffeisen Bank "Casa Ta" a inceput in martie 2006 prin deschiderea unui centru in Bucuresti si a fost urmat de alte trei centre deschise la Constanta (la sfarsitul anului trecut), Timisoara (in martie 2007), din nou in Bucuresti (in luna aprilie) si la Pitesti (iunie).

In ultimii ani, municipiul Cluj Napoca a inregistrat o crestere semnificativa a proiectelor si constructiilor de imobile pentru locuinte, fapt care a generat diversificarea ofertei. Cea mai mare explozie de oferte a fost inregistrata de piata imobilelor rezidentiale, care a crescut cu aproximativ 70%.

"Ne propunem ca produsele noastre de creditare sa raspunda cat mai bine necesitatilor clientilor si sa tina cont de evolutiile pietei. in acest sens vom continua si in acest an sa completam si sa adaptam permanent oferta de credite ipotecare si, in plus, vom oferi clientilor nostri consultanta in domeniu", a spus vicepresedintele diviziei retail a Raiffeisen Bank, Razvan Munteanu.

Citeste si:

Creditul imobiliar sau ipotecar "Casa Ta" oferit de Raiffeisen Bank se acorda pentru o perioada maxima de 30 de ani. Valoarea maxima ce poate fi contractata este de 200.000 euro sau echivalentul in lei, dolari sau franci elvetieni. Persoanele interesate trebuie sa dea un avans de 25% din pretul de vanzare-cumparare a imobilului sau din valoarea proiectului si sa constituie o garantie ipotecara de rang I asupra unor imobile aflate in proprietatea solicitantului sau a unor terti. in plus, asigurarea imobilului trebuie cesionata in favoarea bancii.

Banca are peste 2,2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 130.000 firme mici si mijlocii) si peste 5.000 clienti corporatii mari si medii. Raiffeisen Bank are in Romania o retea de peste 330 de unitati si aproximativ 5.200 de angajati. Banca detinea active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 8,03% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.