Dupa ce a fost inregistrata la Registrul Comertului, "BCR Administrare Fond de Pensii va face demersurile pentru obtinerea autorizatiei de functionare a administratorului si a schemei de pensii", se spune in comunicatul bancii.

Administratorul de fonduri de pensii private pe pilonul II al BCR primise in 19 iunie autorizarea de constituire ca societate in sistem din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

BCR si-a propus sa devina liderul pietei fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si tinteste o cota de piata de peste 30%. Cea mai mare banca din Romania dupa active detine 99,99 % din actiunile societatii BCR Administrare Fond de Pensii SA, care are un capital social de 50 milioane lei.

Citeste si:

BCR a obtinut deja avizul arbitrului pensiilor private pentru a fi banca depozitar de fonduri de pensii private, iar societatea de asigurari de viata a grupului financiar - BCR Asigurari de Viata SA - a fost autorizata ca administrator de fonduri de pensii private facultative (pilonul III).

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat, in afara de BCR Administrare Fond de Pensii SA, alti sase administratori de pensii private obligatorii: ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA si Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA si Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.