BCR Administrare Fond de Pensii SA, compania de gestionare de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului Banca Comerciala Romana (BCR), a fost inregistrata saptamana trecuta la Registrul Comertului si mai are doar o etapa de trecut pentru a fi functionala
Dupa ce a fost inregistrata la Registrul Comertului, "BCR Administrare Fond de Pensii va face demersurile pentru obtinerea autorizatiei de functionare a administratorului si a schemei de pensii", se spune in comunicatul bancii.

Administratorul de fonduri de pensii private pe pilonul II al BCR primise in 19 iunie autorizarea de constituire ca societate in sistem din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

BCR si-a propus sa devina liderul pietei fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si tinteste o cota de piata de peste 30%. Cea mai mare banca din Romania dupa active detine 99,99 % din actiunile societatii BCR Administrare Fond de Pensii SA, care are un capital social de 50 milioane lei.

BCR a obtinut deja avizul arbitrului pensiilor private pentru a fi banca depozitar de fonduri de pensii private, iar societatea de asigurari de viata a grupului financiar - BCR Asigurari de Viata SA - a fost autorizata ca administrator de fonduri de pensii private facultative (pilonul III).

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat, in afara de BCR Administrare Fond de Pensii SA, alti sase administratori de pensii private obligatorii: ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA si Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA si Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri