Toate intrumentele financiare care vor fi tranzactionate pe cele doua piete de capital, Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, vor trebui sa aiba codul standard ISO 6166 (ISIN), potrivit reglementarii, informeaza NewsIn.

"In noiembrie acest an, directiva europeana MIFID va fi implementata integral, iar raportarile pentru tranzactiile transfrontaliere vor necesita coduri internationale", a declarat Gabriela Anghelache, seful arbitrului pietei.

Presedinta arbitrului pietei de capital a explicat ca reglementarea nu va avea un efect asupra pietei deoarece toate instrumentele financiare deja au atasate coduri internationale, atribuite de catre depozitarul central al pietei.

Citeste si:

"In acest moment toate instrumentele tranzactionate pe cele doua piete au aceste coduri internationale atribuite de Depozitarul Central, singura institutie care poate sa aloce codurile pentru evidenta instrumentelor financiare, stabilite de Organizatia Internationala de Standardizare", a precizat Anghelache.
Seful CNVM a precizat ca decizia luata marti vizeaza instrumentele care vor fi admise la tranzactionare pe viitor.

Seful arbitrului pietei a amintit ca cele doua institutii care administeaza pietele de capital: BVB si BMFMS au primit deja codurile internationale MIC (Market Internatioal Code). In schimb, casele de brokeraj, care au si ele nevoie de coduri standardizate (n.red. Bank International Code-BIC) pentru operatiunile pe pietele internationale vor trebui sa solicite aceste conduri de la SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecomunication), codurile pentru casele de brokeraj fiind atribuite de sectorul bancar.

SWIFT, o societate de drept belgian infiintata la 3 mai 1973 la Bruxelles, de 239 banci din 15 tari, reprezinta o retea privata de transmisiuni a carei folosire este rezervata bancilor membre si participantilor.