Pana acum, extrasele de cont puteau fi emise de o singura unitate a fiecarui participant. Investitorii isi puteau ridica extrasele fie de la sediul central al casei de brokeraj sau al institutiei de credit, fie de la o sucursala, sau agentie desemnata de aceasta.

Masura de marire a numarului de agentii care pot elibera extrase de cont a fost luata pentu o mai buna acoperire in teritoriu a solicitarilor investitorilor.

In prezent, extrasele de cont pot fi ridicate de la 60 de sedii ale caselor de brokeraj si de la 25 de agentii sau sucursale ale acestora.

Depozitarul Central ofera detinatorilor de instrumente financiare urmatoarele servicii: eliberare extras de cont, istoric de cont, sumar de cont, informare actionar, eliberare lista coduri confidentiale si efectuare modificari date personale. Depozitarul Central a preluat in totalitate operatiunile de compensare si decontare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar in data de 10 aprilie a fost prima zi de decontare. Potrivit legislatiei in vigoare, decontarea unei tranzactii se face in cel mult trei zile de la data incheierii operatiunii.