Depozitarul Central a injumatatit comisioanele ofertelor publice

Actionarii Depozitarului Central au decis reducerea la jumatate a comisioanelor pentru ofertele publice primare si a fixat comisioane de compensare-decontare pentru titlurile de stat la 0,001%, pentru a stimula tranzactiile.

"In perspectiva tranzactionarii titlurilor de stat, am decis sa nu percem tarife pentru admiterea si mentinerea titlurilor de stat in sistem, iar comisioanele pentru serviciile de compensare si decontare vor fi de 0,001%. Pana acum nu aveam comisioane specifice pentru titlurile de stat, ci doar pentru instrumente cu venit fix", a declarat pentru NewsIn, Adriana Tanasoiu, directul general al Depozitarului Central.

Pana acum comisionul de decontare pentru instrumentele cu venit fix era de 0,002%.

In plus, pentru incurajarea ofertelor pubile primare si atragerea de noi emitenti pe piata, actionarii au decis reducerea comisioanelor de decontare de la 0,0085% pana la 0,004% pentru actiuni si drepturi de preferinta.

In luna iunie, Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a decis limitarea comisionului de tranzactionare pentru titlurile de stat, la vanzare si la cumparare, la 0,001% pentru a facilita accesul unor emisiuni de titluri de stat la Bursa de Valori Bucuresti


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri