Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, marti, norma privind calculul activului net si a valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II)
Norma stabileste regulile de evaluare a activelor fondurilor de pensii administrate privat, regulile de calcul al valorii activului net si al valorii unitatilor de fond, se arata in comunicat.

Arbitrul pensiilor private a precizat ca activele unui fond de pensii private obligatorii (pilonul II) contine numerar si instrumentele financiare in care au fost investite activele personale ale participantilor la acel fond.

Activul net total al fondului de pensii care activeaza pe pilonul II, la o anumita data, reprezinta valoarea activelor fondului din care se scad obligatiile acestuia.

Administratorul si depozitarul au obligatia sa transmita CSSPP, zilnic, informatii despre valoarea activului total, valoarea activului net, valoarea unitara a activului net si numarul de unitati de fond, se mentioneaza in comunicat.

CSSPP analizeaza si compara aceste informatii pentru a putea supraveghea activitatea administratorilor si evolutia fondurilor de pensii private pe care le administreaza.

Actul normativ a fost transmis spre publicare in Monitorul Oficial si urmeaza sa fie accesibil si pe pagina de internet a CSSPP.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri