Norma stabileste regulile de evaluare a activelor fondurilor de pensii administrate privat, regulile de calcul al valorii activului net si al valorii unitatilor de fond, se arata in comunicat.

Arbitrul pensiilor private a precizat ca activele unui fond de pensii private obligatorii (pilonul II) contine numerar si instrumentele financiare in care au fost investite activele personale ale participantilor la acel fond.

Activul net total al fondului de pensii care activeaza pe pilonul II, la o anumita data, reprezinta valoarea activelor fondului din care se scad obligatiile acestuia.

Citeste si:

Administratorul si depozitarul au obligatia sa transmita CSSPP, zilnic, informatii despre valoarea activului total, valoarea activului net, valoarea unitara a activului net si numarul de unitati de fond, se mentioneaza in comunicat.

CSSPP analizeaza si compara aceste informatii pentru a putea supraveghea activitatea administratorilor si evolutia fondurilor de pensii private pe care le administreaza.

Actul normativ a fost transmis spre publicare in Monitorul Oficial si urmeaza sa fie accesibil si pe pagina de internet a CSSPP.