Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat ieri o emisiune de titluri de stat de tip benchmark cu valoarea nominala de 143,36 milioane lei (45,7 milioane euro), un randament mediu de 7,13% pe an si scadenta la trei ani si trei luni.
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat ieri o emisiune de titluri de stat de tip benchmark cu valoarea nominala de 143,36 milioane lei (45,7 milioane euro), un randament mediu de 7,13% pe an si scadenta la trei ani si trei luni.

Ministerul Finantelor anuntase o valoare a titlurilor licitate de 500 milioane lei. Randamentul maxim acceptat de MEF a fost de 7,15%, la fel ca la ultima licitatie de titluri de acest tip.

Oferta totala a bancilor a fost de 768,56 milioane lei (245 milioane euro), de peste cinci ori mai mare decat suma acceptata de Ministerul Finantelor. Valoarea nominala a unei obligatiuni de tip benchmark este de 10.000 lei, iar titlurile au o rata a cuponului de 6,00%.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 dealeri primari: ABN Amro Bank, Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, Citibank Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), ING Barings, MKB Romexterra, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank.

Ultima emisiune de titluri de stat de tip benchmark a avut loc in 21 iunie, cu scadenta la trei ani si patru luni, in urma careia MEF a atras 98,4 milioane lei cu randament mediu de 7,14%.

Finantele au programat, pentru al treilea trimestru al acestui an, sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadente la trei si 10 ani, in valoare totala de 1,2 miliarde lei, si sase emisiuni de certificate de trezorerie cu scadente la sase si 12 luni, in valoare totala de 1,4 miliarde lei.

In luna iulie, potrivit unui ordin al MEF, sunt programate doua emisiuni de certificate de trezorerie cu scadente de sase si 12 luni in valoare de 500 milioane lei si, respectiv, 100 milioane lei. Cele doua emisiuni de certificate de trezorerie vor fi licitate pe 11 si 25 iulie.

Pentru obligatiunile de tip benchmark, au fost stabilite ca date de licitatie 5 si 19 iulie. A doua emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, dupa cea de ieri, va avea scadenta la 10 ani, rata cuponului de 6,75% si va fi in suma de 100 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri