Actionariatul Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) l-a numit, vineri, pe Gheorghe Carabasan in functia de vicepresedinte al consiliului de administratie al bancii

"In acest fel, conducerea executiva a bancii va fi asigurata de domnii Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, Cristian Tudorancea si Gheorghe Carabasan, in calitate de vicepresedinti", se arata in comunicatul CEC.

Carabasan are o experienta de 34 de ani in activitatea bancara si a detinut functia de director in cadrul Alpha Bank la care lucra din 1996, iar anterior a fost director la Eximbank intre 1995 si 1996. intre 1973 si 1994 a lucrat la Banca Romana de Comert Exterior unde a detinut pozitiile de director si vicepresedinte.

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), actionarul CEC, a decis pe 11 mai schimbarea presedintelui bancii si a doi vicepresedinti. Astfel, Radu Gratian Ghetea l-a inlocuit pe Eugen Radulescu in functia de presedinte, Cristian Tudorancea si-a mentinut pozitia de vicepresedinte, in vreme ce Gabriela Tudor si Vasile Ifrim si-au pierdut pozitiile de vicepresedinti ai bancii.

CEC are cea mai extinsa retea bancara din Romania, cu cele 1.364 sucursale si agentii pe care le detine. Casa de Economii si Consemnatiuni detinea active de 7,5 miliarde lei (2,23 miliarde euro) la sfarsitul primului trimestru al acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Care sunt bancile pe care BNR le considera de importanta sistemica