Actionarii Fondului se vor intalni in adunarea genereala a actionarilor in luna august, iar din luna septembrie, vor primi dividendele aferente anului 2006, a anuntat, citat de NewsIn, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
In august va avea loc o adunare generala a actionarilor Fondului Proprietatea, iar din septembrie actionarii vor primii dividende pentru 2006.

"Vom dovedi astfel, ca actiunile sunt purtatoare de valoare de piata", a precizat Varujan Vosganian.

"In august va avea loc adunarea generala a actionarilor fondului. Valoarea propusa pentru dividende este de aproximativ 36 milioane lei, dar nu va pot spune valoarea bruta a dividendului pe actiune", a declarat, citat de NewsIn, Alexandru Paunescu, presedintele Fondului Proprietatea.

Guvernul a aprobat la sfarsitul lunii iunie ordonanta de urgenta privind Fondul Proprietatea, ceea ce inseamna ca Fondul va deveni operational, intr-un termen foarte scurt. Persoanele care solicita despagubiri in valoare de pana la 500.000 de lei noi vor putea primi in doua transe banii in numerar, iar pentru sumele mai mari de acest nivel se vor acorda actiuni la Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea a primit in acest an dividende in valoare de 137,446 milioane lei (43,2 milioane euro), cu 75% mai mari decat in 2006 si estimeaza incasari de 200 milioane lei din dividende pentru anul fiscal 2007.

Companiile din portofoliu au transferat Fondului Proprietatea dividende aferente anului fiscal 2006 in valoare de 78,57 milioane lei.

Suma nu include banii transferati Fondului din vanzarea Bancii Comerciale Romane si nici sumele de la companiile care au virat banii direct statului. Valoarea creantelor statului virate in conturile Fondului Proprietatea se ridica la 25,35 milioane de lei, a spus Paunescu. Fondul Proprietatea se judeca pentru dividende cu Transelectrica, Oil Terminal, Romgaz, Conpet si Aeroportul Henri Coanda.

Statul este principalul actionar al Fondului, cu o detinere de 96,75% din capitalul acestuia. Pana in acest moment Fondul are doar 2.343 de actionari persoane fizice inregistrate in Registru actionarilor.

Potrivit vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), un numar total de 6.000 de persoane au titlurile de proprietate deja eliberate.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, pe 29 decembrie 2005. Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, iar capitalul sau social este, in prezent, de 3,9 miliarde euro. Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, Londra sau New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri