Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat costituirea societatii de administrare BT Aegon, parte a grupului financiar BancaTransilvania, pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II)

Compania de administrare tinteste o cota de piata de 15% pe segmentul pensiilor private obligatorii si pozitionarea intre primii cinci jucatori din piata.

"Vom folosi forta de vanzari a Bancii Transilvania, precum si reteaua de asiguratori a companiei BT Asigurari, dar si alte canale care ne vor facilita consolidarea pe piata, cum ar fi brokerii autorizati si specializati in acest domeniu", a declarat directorul general al companiei, Silvia Sirb.

Capitalul social al BT Aegon este de 22,98 milioane lei, iar sediul central al companiei de pensii private este situat in Cluj-Napoca. Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost facut public in luna ianuarie din 2007 si este primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in acest an, prin infiintarea companiei BT Aegon.

"BT Aegon vine pe piata cu doua atuuri majore, care sunt partenerii acestui proiect - Banca Transilvania, un brand puternic la nivel national, cu o retea extinsa de distributie si de vanzari, formata din 390 de locatii, precum si Aegon, una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata si de pensii din lume, cu peste 160 de ani de experienta internationala in domeniu", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat prealabil 11 societati constituite pentru a admistra pensii private obligatorii: ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA si Generali Fond de Pensii SA.

De asemenea, Allianz-tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA, care este constituita pentru a administra pensii fascultative (pilonul III), a primit autorizare prealabila ca administrator al unui fond de pensii private obligatorii (pilonul II), cum ii da dreptul legea.

Societatile de administrare de fonduri private pe pilonul II autorizate prealabil de CSSPP trebuie sa se inregistreze la Oficiul National al Registrului Comertului si sa obtina mai apoi autorizarea de administrare a fondului de pensii administrat privat, pentru a deveni administratori ai unor fonduri de pensii obligatorii.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si