Finantarile imobiliare ale Romexterra Leasing vor urca la 20% din portofoliu in 2007

Romexterra Leasing IFN estimeaza ca finantarile destinate sectorului imobiliar vor ajunge la 16 milioane euro si vor reprezenta o cincime ( 20%) din portofoliu pana la sfarsitul lui 2007, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat pentru NewsIn presedintele firmei Cornel Constantinescu.

Ponderea de 20% din portofoliu reprezinta o valoare a bunurilor finantate de circa 16 milioane euro, din totalul de 78 milioane euro estimat pentru sfarsitul acestui an.

"Romexterra Leasing a intrat pe segmentul finantarilor in sistem de leasing a bunurilor imobiliare (constructii, terenuri) in urma cu o luna si a ajuns, in prezent, la o pondere de 2% din portofoliu si o valoare a finantarilor de 1,2 milioane euro", a precizat presedintele Romexterra Leasing.

Constantinescu a adaugat ca cererile pentru finantarea autovehiculelor isi mentin trendul ascendent, insa se remarca o tendinta de crestere a finantarilor pentru bunuri imobiliare. El a mai spus ca domeniul constructiilor se dezvolta semnificativ, fapt ce conduce la o crestere a solicitarilor pentru finantarile de autovehicule si echipamente utilizate in acest domeniu.

Leasingul pentru autovehicule are o pondere de 80% in structura portofoliului, leasingul pentru echipamente 18%, iar cel pentru imobile restul de 2%. "De la inceputul anului 2007, pe langa autoturisme si autovehicule utilitare, compania a intrat pe segmentul finantarilor de camioane, semiremorci si cel al autovehiculelor utilizate in domeniul constructiilor", a mai spus presedintele Romexterra Leasing.

Romexterra Leasing IFN are in prezent aproximativ 2.000 de clienti, iar pana la sfarsitul anului numarul acestora ar putea ajunge la circa 3.000 - 3.500 de clienti.

Apartenenta la grupul financiar Bayerische Landesbank - MKB a permis atragerea de surse de finantare necesare sustinerii dezvoltarii activitatii companiei si intrarea pe noi segmente de piata, a adaugat presedintele Romexterra Leasing.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere cu 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri