Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, marti, doua fonduri de pensii facultative, ING Optim si AZT Vivace, care ridica la sase numarul fondurilor de pensii faculative care au primit autorizatie, a informat marti comisia.

Cele doua fonduri de pensii facultative (nr. asa numitul pilon III) care au fost autorizate de catre arbitrul pietei sunt administrate de ING Asigurari de Viata SA si Allianz - Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA.

In sedinta de marti, comisia de supraveghere a avizat societatea Ernst&Young Assurance Services SRL ca auditor financiar al fondurilor de pensii obligatorii, iar ca broker de pensii administrate privat (pilonul II) a primit avizul societatea OVB Broker de Pensii Private SRL.

Arbitrul pensiilor private a autorizat anterior fondurile de pensii facultative, care sunt ING Clasic, administrat de ING Asigurari de Viata SA, AZT Moderato, care se afla in portofoliul Allianz-Tiriac, Pensia Mea, administrat de Aviva Asigurari de Viata si BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata.