Creditul este contractat pe o perioada de 20 ani, cu o perioada de gratie de cinci ani si o perioada similara de utilizare.

Creditul va fi folosit de catre Primaria Sectorului 2 pentru proiectele de infrastructura rutiera, extinderea retelei de apa si canalizare de la nivelul sectorului si refinantarea datoriei publice locale directe. Ulterior realizarii acestor obiective, administratia locala va avea in vedere si alte proiecte de investitii, in functie de prioritati.

"Aceasta este a doua mare finantare pe care o acordam in municipiul Bucuresti, alaturi de suma de 100 milioane euro investite in emisiunea de obligatiuni, unde Dexia a avut si calitatea de co-aranjor. Apreciem proiectele de la nivelul administratiei locale a Sectorului 2 si finantarea acordata astazi dovedeste increderea bancii noastre in potentialul de dezvoltare al acestei zone a Capitalei", a declarat reprezentantul bancii austriece, Archibald Kremser, director regional Romania in cadrul Departamentului Holdings Management.

"Dexia Kom inregistreaza anul acesta pe piata din Romania o crestere semnificativa a cotei de piata pe segmentul finantarilor de mare valoare acordate autoritatilor locale mari. Rezultatele excelente obtinute in ultima perioada se datoreaza si faptului ca suntem partenerii administratiilor locale in proiectele pentru care atrag finantari", a adaugat directorul general al Dexia Kommunalkredit Romania, Roxana Lazar.

Citeste si:

Banca Dexia-Kom, cu sediul la Viena, este un joint-venture intre Dexia Credit Local (lider mondial in finantarea sectorului public) si Kommunalkredit (liderii in domeniul finantarii sectorului public in Austria) si este o banca specializata in finantarea pe termen lung a sectorului public. Dexia-Kom a deschis un birou de afaceri in Bucuresti care desfasoara activitati de identificare de oportunitati de finantare a sectorului public. Pe 5 martie, banca a semnat un contract prin care a acordat un imprumut de 200 milioane lei primariei municipului Iasi, dupa ce in ianuarie acordase un credit de 100 milioane euro pentru Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Dexia Kom a fost aleasa in cadrul unei licitatii publice la care a mai participat in calitate de ofertant si Banca Comerciala Romana (BCR), a informat banca.