Banca specializata in finantari publice, Dexia Kommunalkredit (Dexia-Kom), a anuntat semnarea unui contract de credit in valoare de peste 240 milioane lei cu Primaria Sectorului 2 pentru modernizarea sectorului si refinantarea datoriei publice locale directe.
Creditul este contractat pe o perioada de 20 ani, cu o perioada de gratie de cinci ani si o perioada similara de utilizare.

Creditul va fi folosit de catre Primaria Sectorului 2 pentru proiectele de infrastructura rutiera, extinderea retelei de apa si canalizare de la nivelul sectorului si refinantarea datoriei publice locale directe. Ulterior realizarii acestor obiective, administratia locala va avea in vedere si alte proiecte de investitii, in functie de prioritati.

"Aceasta este a doua mare finantare pe care o acordam in municipiul Bucuresti, alaturi de suma de 100 milioane euro investite in emisiunea de obligatiuni, unde Dexia a avut si calitatea de co-aranjor. Apreciem proiectele de la nivelul administratiei locale a Sectorului 2 si finantarea acordata astazi dovedeste increderea bancii noastre in potentialul de dezvoltare al acestei zone a Capitalei", a declarat reprezentantul bancii austriece, Archibald Kremser, director regional Romania in cadrul Departamentului Holdings Management.

"Dexia Kom inregistreaza anul acesta pe piata din Romania o crestere semnificativa a cotei de piata pe segmentul finantarilor de mare valoare acordate autoritatilor locale mari. Rezultatele excelente obtinute in ultima perioada se datoreaza si faptului ca suntem partenerii administratiilor locale in proiectele pentru care atrag finantari", a adaugat directorul general al Dexia Kommunalkredit Romania, Roxana Lazar.

Banca Dexia-Kom, cu sediul la Viena, este un joint-venture intre Dexia Credit Local (lider mondial in finantarea sectorului public) si Kommunalkredit (liderii in domeniul finantarii sectorului public in Austria) si este o banca specializata in finantarea pe termen lung a sectorului public. Dexia-Kom a deschis un birou de afaceri in Bucuresti care desfasoara activitati de identificare de oportunitati de finantare a sectorului public. Pe 5 martie, banca a semnat un contract prin care a acordat un imprumut de 200 milioane lei primariei municipului Iasi, dupa ce in ianuarie acordase un credit de 100 milioane euro pentru Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Dexia Kom a fost aleasa in cadrul unei licitatii publice la care a mai participat in calitate de ofertant si Banca Comerciala Romana (BCR), a informat banca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri