Eximbank Romania si Banca Nationala de Comert Exterior (Bancomext) din Mexic au semnat pe 10 iulie un acord cadru de cooperare prin care vor face schimb de produse, servicii si informatii despre oportunitatile de afaceri din cele doua tari
Acordul prevede ca cele doua banci sa isi furnizeze reciproc produse si servicii legate de finantare, garantare si operatiuni de asigurare. De asemenea, bancile vor asigurara un schimb de informatii asupra oportunitatilor de afaceri si investitii si asupra activitatilor proprii si a evolutiei pietei locale, in scopul cresterii colaborarii si investitiilor in ambele sensuri.

"Acest acord cadru de cooperare se inscrie in strategia Eximbank de sprijinire a exportului romanesc, care are in vedere printre altele mecanismele necesare sa sustina, prin colaborari cu institutii de specialitate din strainatate, cresterea competitivitatii si a accesului agentilor economici romani, in special a IMM-urilor, pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc ridicat", a spus presedinta Eximbank Romania, Carmen Radu.

Banca de Export - Import a Romaniei (Eximbank) sustine exportatorii romani si sprijina financiar unele domenii nationale prioritare si intreprinderile mici si mijlocii. Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior si generand implicit noi locuri de munca.

Banco Nacional de Comercio Exterior (Bancomext) este o banca nationala de dezvoltare din Mexic. Eximbank a semnat, pe 5 iunie, un acord similar cu Asociatia Bancilor din Argentina.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri