Conducerea companiei producatoare de fibre si fire din lana Firmelbo SA Botosani (FIRO) cere acordul actionarilor pentru retragerea de la tranzactionare de pe piata Rasdaq, a anuntat, compania intr-un comunicat transmis catre Rasdaq.

Decizia va fi luata in cadrul adunarii generale a actionarilor din data de 13 august, la care pot participa toate persoanele care detin actiuni emise de companie, la data de 20 iulie, precizeaza comunicatul.

In cadrul adunariii generale va fi prezentat si pretul pe actiune pe care este dispus sa il plateasca actionarul majoritar persoanelor care doresc sa se retraga din actionariat.

Citeste si:

Tot atunci se va discuta si propunerea conducerii de mutare a sediului social al companiei din Botosani in localitatea Savinesti judetul Neamt. in luna ianuarie, producatorul de de fire de bumbac, Rifil Savinesti si-a marit participatia la compania Firmelbo Botosani de la 83,97% pana la 93,99% prin achizitionarea unui pachet de 10,028% din capital de la Soceitatea de Investitii Finacniare Moldova, pentru care a platit 2,12 milioane lei (peste 600.000 euro). Rifil din Savinesti a achizitionat pachetul majoritar al societatii Firmelbo in februarie 1999.

Compania prelucratoare de fire si fibre din lana, Firmelbo Botosani, are un capital social de 20,73 milioane lei divizat in 2,073 milioane de actiuni cu o valaore nominala de 10 lei. Ultima cotatie a actiunilor Firmelbo a fost de 10,00 lei, in sedinta din 26 iunie, ceea ce da o capitalizare de peste 20,73 milioane lei (6,62 milioane euro). Firmelbo a incheiat primele trei luni ale anului cu o cifra de afaceri de 426.499 lei si o pierdere de 77.398 lei.