Banca Comerciala Carpatica (BCC) vrea sa isi urce cota de piata dupa active la 1,2% pana la sfarsitul acestui an, iar tinta pentru 2008 este de 1,5% din totalul activelor bancare romanesti
Pentru 2010, banca isi propune sa ajunga la o cota de piata de 3%, se arata in comunicat.

"Actionarii BCC sunt in continuare decisi sa urmeze aceeasi linie a dezvoltarii bancii, ca institutie autohtona", a spus directorul general al bancii, Nicolaie Hoanta.

BC Carpatica a lansat pe piata, in aceasta luna, doua noi produse de creditare pentru segmentul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), respectiv "Creditul Agricol Conventie" pentru firmele care vor sa achizitioneze masini sau utilaje cu destinatie agricola si "Plafonul de Angajamente" prin care clientii bancii isi pot finanta activitatile prin trageri pana la un nivel maxim, la date calendaristice diferite.

Reteaua teritoriala a bancii a crescut la 226 unitati si 192 de bancomate (ATM), iar pana la sfarsitul lunii iulie banca vrea sa deschida inca doua sucursale in Bucuresti.

Banca Comerciala Carpatica a afisat un profit net de 147.145 lei (43.860 euro) pentru primul trimestru al acestui an, mai mic de 28,5 ori fata de acelasi interval din 2006, ca urmare a investitiilor mari in extinderea retelei.

Pentru acest an, banca si-a propus sa atinga o cota de piata de 1,2%, sa realizeze investitii totale de 29,2 milioane lei, din care investitii tehnologice de 15,3 milioane lei, si sa creasca profitul net cu 31,78% fata de anul precedent.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au inchis, joi, sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la un pret de 0,565 lei/actiune, in scadere cu 0,88% fata de miercuri, cand au inchis la un pret de 0,57 lei/actiune. Volumul tranzactiilor cu titluri BCC a fost joi de 82.792 lei. La pretul de inchidere de joi, capitalizarea bursiera a Bancii Comerciale Carpatica este de 788,76 milioane lei (251,19 milioane euro).

Banca Comerciala Carpatica detinea active de 1,64 miliarde lei (483,7 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,95% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. Banca se situa pe pozitia a 19-a in clasamentul dupa active al bancilor.

Principalii actionari ai bancii cu sediul in Sibiu sunt Ilie Carabulea, care detine 35,79% din actiunile bancii, Aurel Albu (9,98%), Corneliu Tanase (9,83%), Lucio Olivo (7,87%), Gian Antonio Olivo (6,53%) si companiile Atlassib (2,26%), Atlantic Travels (2,10%) si Safa (0,28%), potrivit datelor publicate de banca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri