Egnatia Bank Romania a depus la banca centrala spre validare dosarul cu normele interne de creditare ale bancii si se asteapta sa primeasca avizul pana in 15 august, a declarat, citat de NewsIn, presedintele bancii, Stylianos Sofianos.

Banca nu va lansa noi produse dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) va "stampila" normele interne de creditare, ci va modifica produsele bancare existente deja in portofoliu, a explicat presedintele Egnaria Bank.

"Avem produse specifice, dar vrem sa le facem un 'lifting' dupa ce primim aprobarea de la BNR. Ne-am gandit sa extindem perioada de creditare la 35 de ani, de la 25 - 30 de ani cat este in prezent", a spus Sofianos.

Presedintele bancii considera ca eliminarea in totalitate a avansului la creditele acordate nu este o solutie buna, desi poate fi aplicata, deoarece banca centrala a eliminat obligativitatea unui avans minim de 25%.

Pana in prezent, BNR a validat normele interne de creditare pentru cinci banci: Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie), Banca Comerciala Romana (pe 12 iunie) si ATEbank Romania (pe 10 iulie).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vanzarea aurului din rezerva, pericol mortal pentru orice partid