Egnatia Bank Romania a depus la banca centrala spre validare dosarul cu normele interne de creditare ale bancii si se asteapta sa primeasca avizul pana in 15 august, a declarat, citat de NewsIn, presedintele bancii, Stylianos Sofianos.
Banca nu va lansa noi produse dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) va "stampila" normele interne de creditare, ci va modifica produsele bancare existente deja in portofoliu, a explicat presedintele Egnaria Bank.

"Avem produse specifice, dar vrem sa le facem un 'lifting' dupa ce primim aprobarea de la BNR. Ne-am gandit sa extindem perioada de creditare la 35 de ani, de la 25 - 30 de ani cat este in prezent", a spus Sofianos.

Presedintele bancii considera ca eliminarea in totalitate a avansului la creditele acordate nu este o solutie buna, desi poate fi aplicata, deoarece banca centrala a eliminat obligativitatea unui avans minim de 25%.

Pana in prezent, BNR a validat normele interne de creditare pentru cinci banci: Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie), Banca Comerciala Romana (pe 12 iunie) si ATEbank Romania (pe 10 iulie).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri