Bursa din Viena va da acces clientilor sai la informatiile oferite de Bursa de Valori Bucuresti, prin lansarea, luni, a unui sistem comun de diseminare de informatii continuand colaborarea cu piata vieneza, a declarat, citat de NewsIn, Petra Alexandru, director general adjunct al Bursei de Valori.

"Este al cincilea proiect de colaborare dintre cele doua institutii dupa cele dezvoltate pentru indicii bursieri si consultanta acordata pentru constituirea pietei la termen la Bursa de Valori Bucuresti", a mai spus Petra Alexandru.

In luna decembrie 2006, Bursa de Valori Bucurestia inceput sa transmita date in timp real catre investitorii internationali la Bursa din Viena, in baza unui acord semnat de cele doua institutii.

Bursa din Viena calculeaza si publica, din martie 2005, indicele comun ROT-X (Romanian Traded Index) la Bursa de Valori Bucuresti. In toamna anului 2006, acordul de colaborare pe indici bursieri a fost extins si include activitati de marketing si distributie pentru indicii BET, BET-C si BET-FI ai Bursei din Bucuresti. In vara anului 2006, Bursa din Viena a acordat consultanta pentru BVB in realizarea pietei futures la Bucuresti.

Bursa de Valori Bucuresti este cea de-a doua institutie cu care Bursa din Viena a semnat un acord pentru schimb de informatii, dupa cel incheiat in noiembrie 2005 cu Bursa din Budapesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Start-up-ul romanesc care a inzecit banii investitorilor vine pe bursa