Proiectul prin care Bursa din Viena va da acces clientilor sai la informatiile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va spori vizibilitatea BVB, va mari numarul investitorilor si va crea posibilitatea in perspectiva de reducere a comisioanelor, a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache.
"Principalul rezultat al acestui proiect va fi sporirea gradului de vizibilitate si implicit cresterea numarului de investitori, iar in al doilea rand, posibilitatea in perspectiva de reducere a comisioanelor", a spus Farmache.

Bursa din Viena va da acces clientilor sai la informatiile oferite de Bursa de Valori Bucuresti, prin lansarea unui sistem comun de diseminare de informatii continuand colaborarea cu piata vieneza, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, citat de NewsIn, Petra Alexandru, director general adjunct al Bursei de Valori.

"Este al cincilea proiect de colaborare dintre cele doua institutii dupa cele dezvoltate pentru indicii bursieri si consultanta acordata pentru constituirea pietei la termen la Bursa de Valori Bucuresti", a mai spus Petra Alexandru.

In luna decembrie 2006, Bursa de Valori Bucurestia inceput sa transmita date in timp real catre investitorii internationali la Bursa din Viena, in baza unui acord semnat de cele doua institutii.

Bursa din Viena calculeaza si publica, din martie 2005, indicele comun ROT-X (Romanian Traded Index) la Bursa de Valori Bucuresti. In toamna anului 2006, acordul de colaborare pe indici bursieri a fost extins si include activitati de marketing si distributie pentru indicii BET, BET-C si BET-FI ai Bursei din Bucuresti. in vara anului 2006, Bursa din Viena a acordat consultanta pentru BVB in realizarea pietei futures la Bucuresti.

Bursa de Valori Bucuresti este cea de-a doua institutie cu care Bursa din Viena a semnat un acord pentru schimb de informatii, dupa cel incheiat in noiembrie 2005 cu Bursa din Budapesta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri