Moneda nationala s-a apreciat marti cu 0,03% pana la 3,1285 lei/euro, ca urmare a catorva ordine de vanzare de valuta din cursul diminetii, sustin dealerii.
"Piata valutara este stabila, fara fluctuatii mari de curs, iar volumele tranzactionate sunt relativ mici. si celelalte monede emergente au evolutii destul de linistite, cu exceptia lirei turcesti care s-a depreciat usor fata de euro", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, citat de NewsIn.

Cursul afisat marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,1285 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu 10 lei vechi (0,03%) fata de euro, de la 3,1395 lei/euro, cat era luni.

Leul era cotat la 3,1270-3,1300 lei/euro la prima ora de tranzactionare, dupa care s-a depreciat nesemnificativ pana la 3,1320-3,1330 lei/euro. in jurul orei 14:30, ora Romaniei, moneda nationala revenise la nivelul de 3,1270-3,1290 lei/euro.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat, in prima parte a zilei, intre 1,3754 si 1,3799 dolari/euro, iar in jurul orei 15:00, ora Romaniei, cotatia era de 1,3768 dolari/euro. Cursul afisat marti de BNR arata o depreciere a monedei nationale cu 28 lei vechi (0,12%) fata de dolar, de la 2,2706 lei/dolar, cat era luni, la 2,2706 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de marti un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 0,76% pe an fata de 1,07% pe an cat era in ziua trecuta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a scazut la 2,25% pe an, de la 3,03% pe an, cat era luni.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei se mentin la 0,5-2% pe an, mult sub nivelul dobanzii de politica monetara, ca urmare a lichiditatii mari din piata monetara.

Dealerii se asteapta ca dobanzile overnight sa revina in apropierea nivelului de 7% pe an abia spre finalul urmatoarei saptamani, dupa achitarea taxelor si impozitelor catre bugetul de stat si odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.











Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri