Titlurile Condmag Brasov pot fi tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) incepand de ieri, dupa ce conducerea institutiei a aprobat, in urma cu doua saptamani, transferul actiunilor de pe piata Rasdaq.
Astfel, in cadrul sedintei de deschidere de ieri a sesiunii de tranzactionare la BVB a avut loc debutului unei societati listate la categoria a doua - actiuni, a Bursei de Valori Bucuresti: Condmag S.A. Brasov (COMI).

Condmag S.A. este specializata in constructia de conducte magistrale de gaze, petrol, titei, apa si are un capital social de 17,29 milioane lei divizat in 173 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania este singura societate din acest domeniu listata la Bursa de Valori Bucuresti. In structura actionariatului Condmag, Dafora Medias are o detinere de 43,66%, OGGBA Van Herk BV detine 10,61363% din capitalul Condmag, Julius Baer International Equity Fund are 9,62% din actiuni, iar fondul olandez de investitii MEI Roemenie & Bulgarije Fonds NV detine 7,76% din capital.

Presedintele companiei, Gheorghe Calburean a precizat ca exista o problema in cursivitatea lucrarilor de forare. Aceasta se refera la faptul ca proprietarii terenurilor care sunt traversate de magistralele de apa, gaz si petrol ridica foarte mult pretul acestor suprafete, datorita integrarii tarii noastre in UE si pentru ca legislatia in curs ii dezavantajeaza in aceasta privinta.

Intermediarul transferului actiunilor Condmag de pe piata Rasdaq pe bursa a fost casa de brokeraj Broker Cluj. In ultima sedinta de tranzactionare pe Rasdaq, din 11 iulie, titlurile Condmag au incheiat ziua la 2,33 lei, nivel la care capitalizarea companiei este de 402,6 milioane lei (128,6 milioane euro). Debutul actiunilor societatii a avut loc la cotatia de 2,50 lei, in crestere cu 7,3% fata de ultima cotatie de pe piata Rasdaq. Broker Cluj mai are in vedere si listarea societatii actionare la Condmag, si anume Dafora Medias, care este condusa, de asemenea, de Gheroghe Calburean.

Pentru 2007, compania a estimat obtinerea unui profit brut de 10,4 milioane lei si venituri totale de 140,4 milioane lei, in crestere cu 26% fata de anul trecut. Programul deinvestitii pentru 2007 se ridica la 7,56 milioane euro. Actionarii producatorului de conducte magistrale au aprobat in luna martie contractarea unei facilitati de credit in valoare de peste 32 milioane lei (9,4 milioane euro), pentru o perioada de 1,5 ani de la Raiffeisen Bank pentru modernizarea companiei, ceea ce poate da de gandit viitorilor investitori in privinta evolutiei performantelor financiare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri