ING Bank Romania a crescut nivelul admis de indatorare a clientilor de la 40% la 60% din venitul net eligibil al acestora si acorda credite ipotecare cu avans zero
Banca a hotarat sa isi relaxeze conditiile de acordare a creditelor, "ca urmare a modificarii normelor de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei".

Pentru a simplifica procesul acordarii creditelor, ING Bank a decis sa nu mai includa in calculul obligatiilor lunare de plata ale aplicantilor cheltuielile detaliate aditionale ale acestora, astfel incat acordarea creditelor sa fie cat mai simpla. Noile reguli pe care le va utiliza ING Bank in stabilirea plafonului maxim de creditare vor tine cont de profilul fiecarui client si de fiecare solicitare in parte.

De asemenea, ING Bank a renuntat la avansul minim obligatoriu in cazul creditelor ipotecare. Totodata, in cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca, valoarea acestora a crescut la 100% din valoarea estimata a imobilului ipotecat de la 75% din aceasta valoare. Clientii care dispun, insa, de un avans de cel putin 15% la contractatea unui credit ipotecar sau de nevoi personale cu garantie ipotecara in lei vor beneficia de o rata a dobanzii mai mica.

ING Bank si-a modificat oferta de produse pentru ca "in conditiile cresterii competitiei pe piata bancara romaneasca, diversificarea si flexibilitatea sunt elemente cheie pentru dezvoltare", a spus directorul executiv al ING Bank Romania responsabil de segmentul de retail banking, Albert Roggemans.

ING Bank Romania detinea active de 7,23 miliarde lei (2,14 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,20% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. in prezent, ING Bank are 24 de sucursale bancare pentru companii si peste 120 de unitati pentru persoane fizice.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri