Grupul francez AG2R Prévoyance intentioneaza sa intre pe piata locala a pensiilor obligatorii administrate privat (pilonul II). Compania din Hexagon va infiinta societatea AG2R Fond de Pensii. Compania a programat maine, 24 iulie, o conferinta de presa pentru a-si dezvalui intentiile.

Gilles Sohm, director general al AG2R Romania, va face o prezentare a activitatilor grupului AG2R, si va explica intentiile companiei pe piata administrarii pensiilor private pilon II in Romania.

Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand din luna august si pana la sfarsitul lunii noiembrie, salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii, administrat privat. Angajatii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana la implinirea varstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.

Angajatii care pana la finele perioadei de subscriere nu vor adera la un anumit fond de pensii private vor fi distribuiti aleatoriu companiilor care vor activa pe aceasta piata. Primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in luna ianuarie a anului 2008.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si