Romstal Leasing a acordat in primul semestru al acestui an finantari in valoare totala de 87,6 milioane euro, in crestere cu circa 35% fata de aceeasi perioada a anului 2006, pe fondul avansului puternic al afacerilor pe segmentele imobiliar si al echipamentelor.
Romstal Leasing a incheiat in primul semestru din acest an contracte de leasing imobiliar in valoare de 5,7 milioane euro, in cea mai mare parte in proiecte rezidentiale, numarul contractelor de finantare incheiate in acest interval depasind 2.500.

Pentru acest an, compania urmareste o crestere de 10% pe segmentul de leasing imobiliar, fata de valoarea inregistrata anul trecut.

"Principalul factor care sta la baza acestei cresteri este dezvoltarea teritoriala a companiei, prin cele 10 noi filiale la Drobeta Turnu Severin, Craiova, Deva, Alba Iulia, Tulcea, Targu Jiu, Odorheiu Secuiesc, Braila, Piatra Neamt si Ploiesti", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

Leasingul instant prin SMS si oferta constand intr-o dobanda mai mica, de 6,75% pe an, au avut de asemenea o contributie importanta la rezultatele obtinute in primele sase luni ale anului, a mentionat Chirila.

Vehiculele comerciale usoare si grele au reprezentat aproape jumatate (circa 43%) din totalul finantarilor companiei in primele sase luni, iar finantarea achizitiei de autoturisme a avut o pondere in portofoliu de peste o treime (38,5%). Imobilele au reprezentat 11% din finantarile acordate, echipamentele - 8%, iar motocicletele 1,8%, se mai arata in comunicat.

Cea mai importanta crestere fata de anul trecut a fost inregistrate pe segmentul imobiliar, care si-a triplat valoarea fata de anul 2006, in timp ce finantarea echipamentelor si-au dublat valoarea in acelasi interval. Leasingul instant prin SMS, lansat in luna ianuarie 2007, a inregistrat contracte in valoare de 5 milioane euro.

In al doilea semestru al acestui an, Romstal Leasing va mari perioada maxima de creditare, in scopul reducerii valorii ratelor de leasing si a stimularii, in acest mod, a cererii. Astfel, pentru autoturisme, aceasta perioada va creste de la 4 ani la 5 ani, pentru vehicule comerciale de la 5 ani la 7 ani, in timp ce pentru segmentul imobiliar, perioada maxima de finantare va fi majorata de 8 ani la 20 ani. In plus, pentru vehiculele comerciale si pentru leasingul imobiliar avansul este mai mic, de 5%.

Compania isi propune sa isi extinda reteaua teritoriala in al doilea semestru si sa ajunga la 32 de filiale in intreaga tara pana la finalul anului, fata de 27 in prezent.

La finalul anului 2007, Romstal Leasing isi propune sa atinga o cota de piata de 4,3%.

Romstal Leasing ocupa locul cinci in topul societatilor de leasing din Romania intocmit de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) si are o experienta de peste opt ani pe piata romaneasca.

La finalul anului 2006, divizia de leasing a grupului financiar belgian KBC - KBC Lease - a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru 70 de milioane de euro, tranzactia fiind finalizata in luna martie a acestui an. KBC Lease are peste 1.500 de angajati si activeaza in 14 tari din Europa de Vest, precum si in tari din Europa Centrala si de Est.

KBC Lease a inregistrat anul trecut un profit net de 44,6 milioane euro, la un portofoliu de contracte finantate de peste 5,5 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri