"Intentionam sa vindem pachetul de 25% din actiunile pe care le detinem la compania Asiban, la fel ca Banca Comerciala Romana si Banca Transilvania, deoarece in actionariatul societatii trebuie sa intervina o firma din domeniu", a mentionat Bunescu.

El a adaugat ca banii pe care ii va obtine in urma tranzactiei ar putea intra in activele bancii, ar putea fi investiti in extinderea retelei sau alocati in vederea creditarii firmelor sau populatiei.

Bunescu a declarat ca cele trei banci au mandatat un consultant care va stabili valoare de piata a tranzactiei, care va cumula trei sferturi din capitalul asiguratorului, si va gasi un cumparator. "Avem deja un consultant care se va ocupa de vanzarea companiei Asiban, banca de investitii europeana Rothschild", a mai spus vicepresedintele BRD Groupe Societe Generale. Bunescu a adaugat ca "un pret estimativ al tranzactiei va fi stabilit dupa un studiu de piata, acest rol urmand sa-i revina intermediarului, banca Rothschild".

Banca de investitii europeana Rothschild a mai fost consultantul Erste Bank in procesul de achizitie a BCR.

Potrivit statisticilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Asiban a fost al patrulea jucator pe piata asigurarilor din Romania in 2006, cu o valoare a primelor brute subscrise de 436,8 milioane lei, dupa Allianz Tiriac, Asirom si Omniasig. Asiban "controleaza" o cota de 7,62% din piata asigurarilor generale si de viata, arata CSA.

Citeste si:

Capitalul Asiban este impartit in transe egale de patru banci BRD Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si BCR, fiecare cu o participatie de 25% din capital.

Compania de asigurari Asiban a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 138,8 milioane lei (41,4 milioane euro) in primul trimestru al anului, cu aproape 30% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, Asiban a obtinut un profit brut de 2,56 milioane lei (763.000 euro) in primul trimestru al acestui an, cu 33,3% mai mult fata de aceeasi perioada din 2006, iar valoarea daunelor a crescut cu 58% in acelasi interval. Pentru sfarsitul acestui an, Asiban estimeaza un profit brut de 9,95 milioane lei (2,96 milioane euro).