O societate de pensii private obligatorii trebuie sa aiba cel putin 100.000 de participanti pentru a rezista pe piata, insa AG2R isi propune sa depaseasca cu mult aceasta cifra si sa fie lider pe piata romaneasca a pensiilor private, a spus directorul general al AG2R Fond de Pensii SA, Gilles Sohm.
O societate de pensii private obligatorii trebuie sa aiba cel putin 100.000 de participanti pentru a rezista pe piata, insa AG2R isi propune sa depaseasca cu mult aceasta cifra si sa fie lider pe piata romaneasca a pensiilor private, a spus directorul general al AG2R Fond de Pensii SA, Gilles Sohm.

"Intre a fi o companie cu 100.000 de participanti si a fi lideri de piata, alegem a doua varianta", a precizat , citat de NewsIn, Gilles Sohm. Directorul general al AG2R Fond de Pensii SA nu a dorit sa precizeze numarul de participanti sau cota de piata pe care mizeaza, inainte de a primi autorizatia de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Echilibrul economic al unei societati de pensii private este sustinut de 100.000 de participanti, iar conform legislatiei romanesti, numarul acestora trebuie sa ajunga la cel putin 50.000 in trei ani, a mentionat Sohm.

Grupul AG2R, lider pe piata pensiilor din Franta, va investi 8 milioane de euro pentru a incepe activitatea pe piata romanesca a pensiilor private obligatorii (pilonul II), dar ar putea oferi si alte produse pentru pensii facultative, asigurari si economisire salariala.

AG2R se va concentra la inceput doar pe pensiile obligatorii, prin intermediul companiei de administrare de fonduri de pensii obligatorii AG2R Fond de Pensii SA, celelalte produse urmand a fi oferite in functie de cererea pietei.

AG2R a fost creeata in Franta in 1951 de catre angajatori si salariati pentru a oferi pensii complementare obligatorii. Compania are in prezent aproape 5.000 de salariati, 5 milioane de participanti, plateste 2,7 milioane de pensii lunar si administreaza active de 12 miliarde de euro pentru salariatii francezi.

Peste doua treimi (70%) din cifra de afaceri realizata anul trecut, de 8 miliarde de euro, a fost generata de pensii. In mai mult de 50 de ani de existenta, AG2R nu a avut niciodata nici un incident de plata, potrivit oficialilor companiei. AG2R are parteneriate in Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia si Vietnam, iar in curand in Serbia si China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri