Activele administrate de Piraeus Bank Romania au ajuns la 1,75 miliarde euro la jumatatea acestui an, in crestere cu 210% fata de iunie 2006, ca urmare a cresterii cu 230% a volumului creditelor acordate clientilor in acelasi interval
Valoarea totala a imprumuturilor acordate de Piraeus Bank Romania a crescut cu 230% pana la 1,4 miliarde euro in intervalul iunie 2006 - iunie 2007.

Conducerea bancii a mentionat ca aceasta este cea mai intensa evolutie inregistrata de Piraeus Bank pe piata din Romania. "Este important sa continuam acest ritm de dezvoltare pentru a atinge obiectivele ambitioase pe care ni le-am propus si, tocmai de aceea, anul acesta va fi unul de consolidare si investitii in infrastructura si forta de munca profesionista", a declarat presedintele si directorul executiv al Piraeus Bank Group Romania, Stavros Lekkakos.

Astfel, valoarea imprumuturilor acordate populatiei a crescut de opt ori in intervalul iunie 2006 - iunie 2007, pana la 437 milioane euro. Creditele pentru firmele mici si mijlocii (IMM) si pentru companiile mari au depasit 776 milioane euro la 30 iunie 2007, in crestere cu 175% fata de jumatatea anului trecut.

Depozitele atrase de la clienti insumau peste 357 milioane euro la jumatatea acestui an, valoare de peste doua ori mai mare (crestere cu 109%) decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul de clienti ai bancii a depasit 126.000 la sfarsitul lunii iunie a acestui an, in crestere cu aproape 230% fata de iunie 2006.

Numarul de carduri emise de Piraeus Bank Romania se ridica la sfarsitul lui iunie a acestui an la 24.400, dintre care aproape 9.500 carduri de credit si peste 14.900 carduri de debit. Fata de 30 iunie 2006, numarul de carduri emise de Piraeus Bank Romania a crescut cu 160%.

Reteaua de sucursale a bancii cuprindea 70 de sucursale si agentii la 30 iunie 2007, dintre care 16 unitatii au fost deschise in primele sase luni ale acestui an. Piraeus Bank Romania vrea sa detina la sfarsitul lui 2007 o reteua de peste 100 de sucursale, banca urmand sa fie prezenta in fiecare resedinta de judet. La sfarsitul lunii iunie 2007, banca avea o retea de 69 de bancomate (ATM).

Grupul Piraeus este prezent, in afara Greciei, in Bulgaria, Romania, Egipt, Albania si Serbia. Subsidiara romaneasca a grupului, Piraeus Bank Romania, a fost infiintata in anul 1995 (sub numele de Pater Credit Bank). Banca a fost asimilata de Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri