ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-tiriac Pensii Private sunt primele trei companii autorizate de arbitrul pensiilor private sa administreze fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), a anuntat CSSPP.

Allianz-Tiriac este autorizata atat pentru administrarea fondurilor de pensii facultative, cat si pentru administrarea unui fond de pensii administrat privat, se arata in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Arbitrul pensiilor private a autorizat, de asemenea, prospectele schemelor de pensii obligatorii si actele individuale de aderare pentru fiecare fond administrat de cei trei administratori autorizati.

Consiliul CSSPP a autorizat ca broker de pensii private compania Salve Club Broker de Pensii Private SRL.

Procedura de aderare initiala la fondurile de pensii de pe pilonul II incepe la data de 17 septembrie 2007.

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat constituirea a 11 societati de admistrare de pensii private obligatorii: ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA si Generali Fond de Pensii SA.

Allianz-tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA, constituita pentru a administra pensii facultative (pilonul III), a primit autorizare prealabila ca administrator al unui fond de pensii private obligatorii (pilonul II), cum ii da dreptul legea.

Societatile de administrare de fonduri private pe pilonul II autorizate prealabil de CSSPP trebuie sa se inregistreze la Oficiul National al Registrului Comertului si sa obtina mai apoi autorizarea de administrare a fondului de pensii administrat privat, pentru a deveni administratori ai unor fonduri de pensii obligatorii.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
6 puncte necesare intr-un program economic 2020 - 2024