Euro era cotat la inchiderea sedintei valutare de miercuri la 3,1265-3,1285 lei, cu 35 lei vechi mai sus decat marti seara, dupa ce piata a fost dominata de cumpararile de valuta din prima parte a zilei si de vanzari in a doua parte a acesteia, sustin dealerii.
"Ordinele de vanzare si cumparare de valuta au venit, atat de la clientii locali, cat si de la nerezidenti", a spus dealerul sef al ABN Amro Bank Romania, Dragos Balaci, citat de NewsIn. Balaci a mentionat ca majoritatea monedele din regiune s-au depreciat usor fata de euro.

Cursul afisat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,1323 lei/euro, descrie o depreciere a monedei nationale cu 119 lei vechi (0,38%) fata de euro, de la 3,1204 lei/euro, cat era marti.

Bancile cumparau un euro cu 3,1170 lei si il vindeau 3,1220 lei in deschiderea sedintei de schimburi valutare de miercuri, la un nivel mai jos decat cel de marti seara, iar pana la jumatatea zilei euro s-a apreciat la 3,1350-3,1360 lei, ca urmare a ordinelor de cumparare de valuta. La acest nivel au aparut ordine de vanzare de valuta care au apreciat leul pana la finalul zilei la 3,1265-3,1285 lei/euro.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat miercuri de la 1,3833 la 1,3723 dolari/euro, iar in jurul orei 13:45, ora Romaniei, cotatia era de 1,3738 dolari/euro. Cursul afisat miercuri de BNR arata o depreciere a monedei nationale cu peste doi bani (0,90%) fata de dolar, de la 2,2585 lei/dolar, cat era marti, la 2,2788 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de miercuri un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 6,31% pe an fata de 6,41% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a coborat la 7,09% pe an, de la 7,19% pe an, cat era marti.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei se mentin in la 6-7% pe an, in apropierea dobanzii de politica monetara, ca urmare a inceperii unei noi perioade de rezerve minime obligatorii.

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a organizat, miercuri, o licitatie pentru titluri de stat cu discont la care a atras 99,98 milioane lei la un randament maxim de 7% pe an pe o perioada de 12 luni.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri