Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) ia in calculul bonitatii clientului pana la trei codebitori si, in proportie de 75%, castigurile din dividende obtinute de la firmele care desfasoara activitate de minim doi ani consecutiv si care, in ultimul an, au realizat profit repartizat in dividende.

"Am decis ca, in calcularea bonitatii clientului, sa acceptam pana la trei codebitori si sa luam in considerare si castigurile din dividende. Flexibilitatea in calculul bonitatii unui client poate face diferenta intre banci si implicit sa duca la cresterea numarului de clienti", a declarat Ionut Costea, presedintele bancii.

Codebitorii pot fi membri ai familiei solicitantului de credit, respectiv sotul sau sotia, rudele si afinii, se arata intr-un comunicat al RBL.

De asemenea, RBL accepta si veniturile romanilor obtinute in strainatate, dar si sumele obtinute din activitati independente, precum taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate, sau din chirii, pensii, drepturi de proprietate intelectuala.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca de economisire - creditare de pe piata romaneasca, ofera doua tipuri de finantari: Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni. In perioada de economisire pe langa dobanda oferita de banca, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima anuala de la stat de 15%, dar nu mai mult de 150 euro pe an. in a doua etapa, clientii pot obtine un credit in lei, cu o dobanda fixa de 6% pe an.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte avea la finalul anului trecut active de 247,3 milioane lei (73,13 milioane euro), care o situau pe pozitia a 33-a in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 0,14%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Planurile bancii prevad dublarea activelor in acest an, pana la aproximativ 135 milioane euro.

Banca si-a dublat anul trecut volumul economiilor atrase de la clienti prin produsele de creditare - economisire pe care le ofera, pana la 55 milioane euro. Raiffeisen Banca pentru Locuinte administra, la sfarsitul anului trecut, conturile a peste 100.000 de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Câți clienți ING Bank România folosesc plățile mobile?
Setari Cookie-uri