ING Fond de Pensii SA, administratorul de pensii private obligatorii (pilonul II) al grupului financiar ING, isi majoreaza capitalul social de peste sapte ori, pana la valoarea de 141 milioane lei (44,9 milioane euro)

Capitalul social al companiei ING Fond de Pensii, autorizata miercuri de arbitrul pensiilor private ca administrator de fond de pensii pe pilonul II, este in prezent de 20 milioane lei (6,37 milioane euro).

"Fondul de Pensii Administrat Privat ING pentru care am obtinut autorizarea are drept scop cresterea pe termen lung a capitalului investit, in scopul dobandirii de catre participanti a unei pensii private decente. Investitiile vor avea un grad mediu de risc, in concordanta cu perioada lunga de economisire", a declarat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.

Societatea ING Fond de Pensii si-a propus sa fie lider pe piata fondurilor de pensii private obligatorii, cu o cota de piata de 30%. Pana in prezent, compania a atras peste 35.000 de agenti de marketing in toate orasele tarii, care urmeaza sa incheie contracte pentru pensii private obligatorii.

ING Fond de Pensii face parte din cele trei companii autorizate miercuri de arbitrul pensiilor private sa administreze fonduri de pensii pe pilonul II, alaturi de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-tiriac Pensii Private. Acestea sunt de altfel primele companii de administrare de fonduri de pensii private obligatorii autorizate pana in prezent.

Banca depozitara a fondului de pensii obligatorii administrat de ING Fond de Pensii este BRD – Groupe Societe Generale, iar auditul financiar va fi asigurat de Ernst&Young Assurance Services.

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat constituirea a 11 societati de admistrare de pensii private obligatorii: ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA si Generali Fond de Pensii SA.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si