Raiffeisen Leasing IFN estimeaza ca va finanta bunuri in valoare de 240-250 milioane euro pana la finalul acestui an, cu circa 50% peste nivelul din 2006, ca urmare a cresterii \"ponderate\" pe segmentele auto, echipamente si imobiliar, a spus joi directorul general al companiei, Mihaela Mateescu.

In 2006, Raiffeisen Leasing finantase achizitii de bunuri in valoare de 165 milioane euro.

"Estimam pentru a doua jumatate a anului finantari de bunuri pe segmentul imobiliar de circa 15-20 milioane euro, dupa ce in prima jumatate a anului acestea s-au ridicat la 20 milioane euro, din care 18,4 milioane euro au reprezentat cele doua contracte semnate cu grupul romanesc Continental Hotels", a precizat Mateescu.

Raiffeisen Leasing vrea sa aloce pe segmentul imobiliar 10% din structura portofoliului in detrimentul leasingului auto, care in prezent a ajuns la maturitate, a adaugat directorul general al companiei.

In prezent, in structura portofoliului de leasing, contractele de finantare a achizitiei de autovehicule au o pondere de 77%, in timp ce echipamentele detin 18%. Contractele pentru finantarea proiectelor imobiliare si restul finantarilor acopera restul de 5% din portofoliu.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si