Valoarea contractelor semnate de Piraeus Leasing in primele sase luni ale acestui an a ajuns la 90 milioane euro, in crestere cu 150% fata de aceeasi perioada a lui 2006, ca urmare a dublarii productivitatii angajatilor si a extinderii retelei de sucursale.
Piraeus Leasing Romania a semnat 1.850 de contracte in primele sase luni din 2007.

Finantarile pentru imobile acordate de Piraeus Leasing Romania in prima jumatate a anului au fost de 10 milioane euro si au avut destinatii diverse precum spatii de birouri, cladiri industriale sau proiecte rezidentiale.

In structura portofoliului Piraeus Leasing Romania, cea mai mare pondere (40%) este detinuta de segmentul de autoturisme si vehicule comerciale usoare, urmata de vehiculele comerciale si utilitare (22%). Echipamentele industriale reprezinta 10% din finantari, echipamentele pentru constructii 11,5%, leasing-ul imobiliar ocupa 12% din portofoliu, iar restul, de 4,5% sunt reprezentate de alte tipuri de mijloace fixe.

In perioada analizata, ritmul de crestere al Piraeus Leasing Romania l-a depasit pe cel al pietei autohtone de leasing, astfel incat compania a castigat peste 1,5% cota de piata, dupa propriile estimari. In prezent, Piraeus Leasing Romania are o cota de piata de 5%, in contextul in care estimarile indica o piata de leasing care va atinge un volum de 4 miliarde de contracte nou semnate pana la sfarsitul anului.

Extinderea activitatii companiei s-a bazat pe dublarea productivitatii pe angajat, extinderea retelei de sucursale Piraeus Leasing Romania si colaborarea dintre companie si cele 70 de sucursale Piraeus Bank Romania pentru furnizarea de pachete de servicii (crosselling).

O contributie semnificativa a avut-o dezvoltarea continua a produselor destinate leasing-ului imobiliar, dar si lansarea noului produs "sale & lease back", adresat societatilor comerciale care detin in proprietate imobile pentru care doresc refinantare. Sistemul de "sale & lease back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui obiect aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra obiectului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.

Tranzactiile finantate de Piraeus Leasing Romania in primul semestru al acestui an au avut valori mari datorita proeictelor mari in care a fost implicata compania, la care a contribuit si avantajul unei autonomii locale de peste 5 milioane euro.

Piraeus Leasing Romania a fost infiintata in 2003, ca parte a grupului Piraeus Bank Romania. Compania ofera produse de retail (in special vehicule de pasageri sau leasing imobiliar), proiecte pentru marile companii (corporate), finantari destinate excusiv firmelor mici si mijlocii, finantari destinate marilor companii si programe speciale pentru furnizorii de echipamente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri