Actionarii Bank Leumi Romania SA au hotarat, luni, majorarea capitalului social al bancii cu suma de 85 milioane de lei (26,9 milioane euro) pana la 176,58 milioane de lei, ca o prima etapa a majorarii capitalului, care urmeaza sa ajunga la 230 milioane lei
In prezent, capitalul social al Bank Leumi Romania este de 91,58 milioane de lei. Majorarea capitalului social al bancii cu suma de 85 milioane de lei se va realiza prin emiterea unui numar de 850 de milioane de actiuni la aceeasi valoare nominala ca a celor existente, de 0,10 lei. Actionarii nu vor plati nicio prima de emisiune, se precizeaza in comunicatul bancii.

"Majorarea de capital este un rezultat al cresterii activitatii bancii si poate contribui la dublarea bilantului actual. Planul nostru este de a ajunge la punctul de echilibru la sfarsitul anului in curs si de a trece la profit in 2008 ", a declarat presedintele consiliului de administratie Bank Leumi Romania, Zalman Segal.

"Procesul de majorare a capitalului social al bancii se va derula in trei etape, pentru a putea atinge in cele din urma nivelul de 100 de milioane de dolari (circa 230 milioane de lei)", a adaugat Segal.

Fiecare actionar inregistrat in Registrul Actionarilor in data de referinta de 17 iulie 2007 va putea subscrie, pentru fiecare actiune detinuta, 0,93 actiuni noi emise. Subscrierea si varsarea se vor efectua in lei, in termen de 31 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii adunarii generale extraordinare (AGEA).

Bank Leumi Romania deschis de curand doua unitati noi in Bucuresti, o unitate noua in Timisoara si a relocat in spatii noi unitatile din Suceava, Bacau, Constanta si Turda. Pentru anul in curs, banca are in plan deschiderea unor noi, printre care si a unei sucursale la Craiova.

Bank Leumi Romania detinea active de 576,5 milioane lei (170,5 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,33% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. Bank Leumi Romania (fosta Eurom Bank) este subsidiara grupului financiar israelian Leumi, care a cumparat in august 2006 un pachet de 99,27% din capitalul social al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri