Vicepremierul George Copos considera ca mediul de afaceri romanesc trebuie sa fie flexibil in ceea ce priveste facilitatea intrarii pe piata a firmelor si dezvoltarea afacerilor, in special a societatilor mici si mijlocii care angajeaza mai mult de jumatate de forta de munca din Romania.

Potrivit vicepremierului, in Romania, costurile in investitiile greenfield sunt foarte mari, iar un patron trebuie sa plateasca aproape 100.000 de dolari cand creeaza un nou loc de munca, intr-o firma nou- infiintata.

El a mai precizat ca actuala cota de impozitare, de 16%, va fi mentinuta si in 2006, paralel cu actiuni in directia reducerii nivelului contributiilor sociale pe care trebuie sa le plateasca firmele.

Copos si-a dat cu parerea si in ceea ce priveste creditarea firmelor de catre bancile comerciale. De altfel, el chiar le-a sugerat bancilor sa-si reduca dobanzile pana la 10% la creditele acordate companiilor. Mai mult decat atat, Copos a precizat ca bancile au profituri foarte mari, cu un efort mult mai mic in comparatie cu cel pe care il fac firmele pentru a se mentine pe piata.

Totodata, el a amintit ca la Banca Nationala a Romaniei sunt blocate 6 miliarde de euro, in loc ca acesti bani sa se gaseasca in economia reala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri