Sima a anuntat la The Money Channel ca a decis sa demisoneze din acest post ca urmare a esecului incercarii de a introduce o serie de schimbari de natura sa eficientizeze activitatea BVB.

Intr-o interventie anterioara, Sima a criticat sistemul de calculare al indicilor BET si BET-FI, precum si modalitatea de introducere a actiunilor derivate.

In aceeasi emisiune, Sima s-a aratat nemultumit de lipsa de transparenta din cadrul CA al BVB si a criticat acest organism pentru ca s-a opus introducerii unui set de masuri care ar fi dus la cresterea eficientei Bursei.

Cristian Sima a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia, la sfarsitul anului 2006, a directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Citeste si:

Cristian Sima este absolvent de matematica. Din 1997 ocupa functia de director general al WBS Romania (Worldwide Brokeraj Services). In perioada 1991 – 1993 a fost profesor la facultatea de Stiinte Economice si Bancare din Siena Italia.

Din Consiliul de Administratie al BVB mai fac parte presedintele Septimiu Stoica, vicepresedintii Ovidiu Sergiu Pop si Dan-Viorel Paul, secretarul general Nicoale-Alexandru Rusu, Petru Prunea, Adrian Manaila, Dana-Mirela Ionescu si Rares-Doralin Nilas.