Cristian Sima, membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat ieri seara ca demisioneaza din boardul bursei, pe care l-a acuzat de lipsa de transparenta si de conservatorism, si a anuntat ca va cere revocarea acestuia.

Sima a anuntat la The Money Channel ca a decis sa demisoneze din acest post ca urmare a esecului incercarii de a introduce o serie de schimbari de natura sa eficientizeze activitatea BVB.

Intr-o interventie anterioara, Sima a criticat sistemul de calculare al indicilor BET si BET-FI, precum si modalitatea de introducere a actiunilor derivate.

In aceeasi emisiune, Sima s-a aratat nemultumit de lipsa de transparenta din cadrul CA al BVB si a criticat acest organism pentru ca s-a opus introducerii unui set de masuri care ar fi dus la cresterea eficientei Bursei.

Cristian Sima a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia, la sfarsitul anului 2006, a directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Cristian Sima este absolvent de matematica. Din 1997 ocupa functia de director general al WBS Romania (Worldwide Brokeraj Services). In perioada 1991 – 1993 a fost profesor la facultatea de Stiinte Economice si Bancare din Siena Italia.

Din Consiliul de Administratie al BVB mai fac parte presedintele Septimiu Stoica, vicepresedintii Ovidiu Sergiu Pop si Dan-Viorel Paul, secretarul general Nicoale-Alexandru Rusu, Petru Prunea, Adrian Manaila, Dana-Mirela Ionescu si Rares-Doralin Nilas.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Investitorii vor putea sa parieze si pe scaderea actiunilor romanesti