La Bursa Electronica Rasdaq, lichiditatea a fost ieri in crestere, valoarea totala a tranzactiilor fiind de 15,43 miliarde de lei, de trei ori mai mare decat cea din sedinta precedenta.

Cel mai tranzactionat emitent de la categoria I a fost Rompetrol Rafinare Bucuresti. Au fost transferate 997 mii de actiuni, cu un rulaj de 710,8 milioane de lei, pretul apreciindu-se cu 6,1%, pana la nivelul de 722 lei/actiune.

Vedeta sedintei insa a fost Condmag Brasov (COMI), valoarea tranzactiilor cu aceste titluri fiind de 4,2 miliarde de lei. Una dintre tranzactii a fost speciala, efectuata la pretul de 4.320 lei/actiune.

Condmag Brasov a fost vedeta sedintei cu un rulaj de 4,2 miliarde lei

Cotatia la care a avut loc transferul a fost mai mare decat pretul la care s-au facut celelalte tranzactii cu actiuni COMI, fapt care a determinat, la finalul sedintei, cresterea pretului cu 16%, dupa cum afirma brokerii de la Prime Transaction.

O lichiditate buna au avut si titlurile Remat Arad (RELC), cea mai mare parte a rulajului fiind realizat in urma unei tranzactii speciale in valoare de 2,83 miliarde de lei. Volumul transferat a fost de 46.886 actiuni, reprezentand 28,3% din capitalul social al companiei.