Alpha Bank Romania a intregistrat un profit brut de 13,3 milioane euro la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al acestui an, in scadere fata de perioada similara a lui 2006, din cauza investitiilor efectuate in extinderea retelei de unitati
La sfarsitul anului trecut, Alpha Bank Romania a afisat un profit brut de 30,17 milioane euro, iar dupa primul trimestru al lui 2007 rezultatul brut obtinut a fost de 6,57 milioane euro.

Activele bancii erau la finalul lunii iunie a acestui an de 2,95 milioane euro, cu aproape 40% mai mari decat la sfarsitul anului trecut. Cresterea activelor bancii a fost de peste doua ori mai rapida decat cea inregistrata de piata bancara romaneasca, se arata in comunicatul Alpha Bank.

Cresterea activelor a avut la baza extinderea volumului de credite pana la 1,87 miliarde euro, in crestere cu 70% fata de sfarsitul lui 2006. Ritmul de crestere a creditelor a fost de trei ori mai rapid decat cel al pietei, iar Alpha Bank a obtinut o cota de piata de 5,4% pe acest segment, se mai arata in comunicat.

Depozitele atrase de banca au ajuns la finalul lunii iunie a acestui an la 983 milioane euro, cu 19,4% mai mari decat in decembrie 2006.

"Potrivit raportarilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), cota de piata la 30 iunie 2007 pentru depozitele atrase de la clienti era de 3,2% si 4,85% in ceea ce priveste activele", a anuntat banca.

Capitalurile proprii ale bancii insumau la 30 iunie 2007 aproximativ 245 milioane euro, cu 12,7% mai mult decat la sfarsitul anului 2006.

Noile planuri strategice ale grupului Alpha Bank prevad extinderea puternica a activitatii prin dezvoltarea retelei de distributie de la 87 de unitati in prezent la 300 la nivelul anului 2010.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri