Moneda nationala s-a apreciat, joi, fata de euro cu 0,11% pana la 3,1751 lei/euro, ca urmare a temperarii cumpararilor de valuta din regiune, sustin dealerii.

"Cursul leului a fost corelat in ultima vreme cu cel al celorlalte monede din regiune, dar acestea au avut o evolutie relativ stabila joi. Volumele sunt, totusi, destul de consistente, iar tranzactiile relativ multe", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, citat de NewsIn.

Cursul afisat joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,1751 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu 35 lei vechi (0,11%) fata de euro, de la 3,1786 lei/euro, cat era miercuri.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat, in prima parte a zilei, intre 1,3651 si 1,3684 dolari/euro, iar in jurul orei 13:50, ora Romaniei, cotatia era de 1,3666 dolari/euro. Cursul afisat joi de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu 4 lei vechi (0,02%) fata de dolar, de la 2,3253 lei/dolar, cat era miercuri, la 2,3249 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de joi un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 3,25% pe an fata de 3,56% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a scazut la 4,38% pe an, de la 4,66% pe an, cat era miercuri.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au scazut la 3-4% pe an de la 4-5% pe an, cat erau miercuri, ca urmare a cresterii lichiditatii din piata interbancara.

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) organizeaza joi o licitatie pentru titluri de stat de tip benchmark cu maturitatea peste trei ani, a caror valoare anuntata este de 100 milioane lei. "Ma astept ca Ministerul de Finante sa mentina nivelul dobanzii acceptate undeva la 7%", a mai spus Birle.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 25 martie: leul scade din nou in fata euro