Astfel, in perioada iulie 2006-iunie 2007, numarul clientilor individuali ai BRD a crescut cu 368.000, un avans de 20,7%, la circa 2,5 milioane, potrivit raportului financiar al bancii-mama Societe Generale.

BRD a ajuns la 704 sucursale, cea mai extinsa retea bancara de retail de pe piata locala, in timp ce numarul de angajati ai institutiei de credit a urcat la 7.438 la finele lunii iunie.

BRD SocGen este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 8,7 miliarde euro. Banca are peste 2,2 milioane clienti si opereaza o retea de peste 600 de unitati. BRD SocGen are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de peste 5,2 miliarde euro.

Societe Generale, a doua banca listata a Frantei, a raportat o crestere de 32,7% a profitului net inregistrat in al doilea trimestru al 2007, depasind estimarile pietei si profitand de pe urma vanzarii actiunilor detinute din grupul bursier Euronext.

Citeste si:

Profitul net s-a ridicat la 1,744 miliarde euro (2,38 miliarde dolari). In acest rezultat este inclus si un castig de capital de 235 milioane euro obtinut prin vanzarea actiunilor Euronext, dupa ce grupul bursier a fost achizitionat de NYSE Group, operatorul New York Stock Exchange.

Un grup de analisti mizasera pe un nivel al profitului net de 1,385 miliarde euro.

Majoritatea estimarilor nu au luat insa in calcul castigul obtinut prin vanzarea pachetului de actiuni detinut din Euronext, insa rezultatul afisat de banca a depasit asteptarile chiar si fara luarea in calcul a acestei operatiuni.

Profitul operational brut a crescut cu 26,4% pana la 2,81 miliarde euro in timp ce veniturile au inregistrat o majorare de 16% pana la 6,62 miliarde