UniCredit Tiriac a raportat pentru primul semestru un profit brut de 56 de milioane de euro
Afacerile din Romania ale grupului financiar UniCredit au adus, in al doilea trimestru al anului, un profit net de 15 milioane euro, in crestere cu 10% fata de perioada echivalenta a anului trecut

Veniturile totale inregistrate de UniCredit in Romania au fost de 71 milioane euro in intervalul aprilie-iunie a acestui an, in crestere cu 15,4% fata de al doilea trimestru al anului trecut si au fost alimentate de cresterea castigului net din dobanzi. Afacerile din Romania ale grupului au contribuit cu 8,6% la totalul inregistrat de UniCredit in Europa Centrala si de Est. Contributia operatiunilor din Romania la profitul net din regiune a fost, pe de alta parte, de 5,5%.

Diviza central si est-europeana (CEE) a grupului, din care fac parte, printre altele Romania, Bulgaria, Rusia si Turcia, a obtinut un profit net de 266 milioane euro in al doilea trimestru, in crestere cu 73,2% fata de anul trecut. Veniturile totale in regiune au urcat cu 17,6%, pana la 826 milioane euro, a mai precizat directorul grupului, Alessandro Profumo, la conferinta transmisa in direct pe internet, care a avut loc la Milano.

Cea mai mare banca italiana, UniCredit Spa, a afisat vineri o crestere cu 6,8% a profitului net in al doilea trimestru, fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 1,8 miliarde euro, cel mai ridicat din istorie, datorita expansiunii veniturilor din creditare si din comisioane, a informat banca.

Profitul net afisat in al doilea trimestru din 2006 de grupul financiar italian cu sediul in Milano a fost de 1,7 miliarde euro.

Analistii au estimat, pentru trimestrul al doilea al anului un profit net de 1,635 miliarde euro (2,24 miliarde dolari), in scadere fata de rezultatul net de 1,711 miliarde euro din perioada echivalenta a anului 2006, potrivit unui sondaj Reuters.

UniCredit, care a preluat in 2005 banca germana HVB, intentioneaza sa devina a doua banca din zona euro dupa valoarea de piata, de indata ce incheie achizitia in valoare de 18 miliarde euro a bancii italiene rivale Capitalia.

UniCredit detine in Romania, prin intermediul subsidiarei sale austriece Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), bancile HVB Tiriac si Unicredit Romania, care insa vor fuziona in luna iulie. Grupul mai detine pe piata romaneasca o banca pentru locuinte (HVB Banca pentru Locuinte), o societate de leasing, UniCredit Leasing Romania SA, precum si o casa de brokeraj, UniCredit Securities SA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri