Generali Asigurari a afisat o valoare a primelor brute subscrise de 189 milioane lei (60,3 milioane euro) dupa primele sase luni din 2007, in urcare cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a avansului pe segmentul asigurarilor auto, cladiri si de viata
"Rezultatele financiare obtinute in primul semestru sunt peste asteptari, deoarece 66% din obiectivul propus pentru intreg anul 2007 a fost deja realizat", a declarat directorul general al companiei, Tudor Moldovan.

El a mentionat ca Generali Asigurari a afisat deja profit dupa prima jumatate a anului, fara sa ofere mai multe detalii. "Pentru sfarsitul acestui an compania Generali Asigurari si-a propus sa inregistreze profit. Nu ne intereseaza ca suma sa fie mare, ne intereseaza sa fie profit", a precizat, citat de NewsIn, Tudor Moldovan.

In 2006, compania a afisat pierderi de aproape 10 milioane euro.

Valoarea primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata s-a ridicat la 27,7 milioane lei, in crestere cu 54% fata acelasi interval din 2006, cand valoarea acestora era de 18,1 milioane lei. Din totalul primelor obtinute din asigurari de viata, 20,5 milioane lei provin din contracte individuale, iar restul de 7,2 milioane lei provin din asigurarile de grup, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 161,3 milioane lei in primul semestru al acestui an, cu aproximativ 40% mai mult decat in acelasi interval din 2006, cand valoarea acestoara a fost de 115,5 milioane lei. Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continutul acestora, precum si de asigurarile de viata individuale.

Obiectivele principale ale companiei raman in continuare lansarea de noi produse de asigurare, incheierea unor noi parteneriate cu bancile, mentinerea cotei de piata si, nu in ultimul rand, imbunatatirea profitabilitatii, in conformitate cu strategia de dezvoltare a grupului Generali la nivel global si regional, se mai arata in comunicatul de presa.

In primul semestru din 2007, adunarea generala a actionarilor (AGA) companiei Generali Asigurari a aprobat majorarea capitalului social al societatii, prin aporturi in numerar, de la 50 milioane lei la 120 milioane lei, prin emiterea unui numar de 700 milioane de actiuni nominative cu o valoare nominala de 0,10 lei fiecare.

Din 18 iunie 2007, a fost lansata o noua varianta a asigurarii auto Casco, care prevede si introducerea obligatorie a fransizei, dupa ce in martie 2007 au fost introduse clasele de risc in functie si de profilul conducatorului auto.

"Autorizarea noii societati Generali Fond de Pensii in luna iulie din 2007, care urmeaza sa administreze un fond de pensii obligatorii, este o alta etapa strategica importanta de dezvoltare, ceea ce demonstreaza ca in Romania exista un potential considerabil in ceea ce priveste asigurarile si serviciile financiare", a adaugat Tudor Moldovan. El a mai spus ca grupul Generali are o strategie bine conturata in vederea expansiunii si consolidarii pe aceasta piata.

Actionarul majoritar al Generali Asigurari este Generali Holding Vienna AG, care detine 83,5660% din capitalul social, Asigurare Reasigurare Astra SA are o participatie de 15,9850%, in timp ce Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum - Centrocoop detine 0, 1306%.

Generali Asigurari, parte a grupului international Generali, are o retea teritoriala formata din 76 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include toate tipurile de asigurari
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri