Actionarii BCR Asigurari de Viata SA au decis ca mai mult de jumatate din profitulul pe 2006 sa fie reinvestit sau utilizat pentru majorarea capitalului, iar 1,55 milioane lei sa fie alocati ca dividende brute actionarilor, potrivit unei hotarari publicate luni in Monitorul Oficial.

Astfel, actionarii au hotarat, intr-o sedinta din 16 aprilie, ca o suma de 3,26 milioane lei din profitul de 5,3 milioane lei obtinut anul trecut sa fie reinvestita sau utilizata pentru majorarea capitalului social.

Actionarii au decis, in aceeasi sedinta, ca aproximativ 360.000 lei, reprezentand 6,56% din profitul net de anul trecut, sa constituie participarea salariatilor la profit. Repartizarea pe salariati urmeza sa fie efectuata proportional cu perioada lucrata in societate, se mentioneaza in hotarare.

Actionarii BCR Asigurari de Viata au mai aprobat revocarea lui Dorin Cojocaru si a lui Cristian Saitariu din functia de membri ai consiliului de administratie al BCR Asigurari de Viata SA si numirea ca noi membri a vicepresedintilor executivi ai Bancii Comerciale Romane (BCR) Helmuth Hintringer si si Martin Skopek.

BCR Asigurari de Viata SA a fost infiintata in octombrie 2005 pentru a include in oferta grupului BCR produse de asigurari de viata destinate populatiei si firmelor. Compania are un capital social de 21,93 milioane lei.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
VIG si-a depreciat fondul comercial cu 50 MIL. euro in Romania