BT Aegon investeste 70% din activele fondului de pensii obligatorii in titluri de stat

BT Aegon Fond de Pensii va investi 70% din activele fondului de pensii obligatorii (pilonul II) pe care il administreaza in titluri de stat si obligatiuni si 30% in valori mobiliare care se tranzactioneaza pe pietele reglementate din Romania si din Uniunea Europeana

Arbitrul pensiilor private a autorizat pe 3 august societatea BT Aegon Fond de Pensii SA si prospectul schemei sale de pensii Vital.

"Compania BT Aegon Fond de Pensii se pregateste pentru faza finala a procesului de autorizare de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), si anume autorizarea fondului Vital, constituit ca fond de pensii private obligatorii (Pilonul II)", a declarat directorul general al BT Aegon, Silvia Sirb.

Vital este un fond de pensii obligatoriu (pilonul II), cu un profil de risc mediu, care presupune alocarea a 70% din active in titluri de stat, obligatiuni de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale - Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Recontructie si Dezvoltare (BERD) si Banca europeana de Investitii (BEI), se mentioneaza in comunicatul de presa.

O pondere de 30% din active urmeaza sa fie investita in valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania, statele membre ale Uniunii Europene sau care apartin spatiului economic european. Banii vor mai fi investiti in instrumente ale pietei monetare, titluri de participare ale organismelor sau de plasament colectiv.

Aegon, a doua mare companie de asigurari din Olanda, si Banca Transilvania, a cincea banca romaneasca dupa active, au anuntat pe 19 ianuarie semnarea unui acord pentru infiintarea unei companii de pensii private si a uneia de asigurari de viata, iar fiecare dintre cei doi asociati detine cate 50% din actiuni. Parteneriatul Banca Transilvania – Aegon a fost primul "joint-venture" anuntat oficial pe piata pensiilor private in acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri