Actionarii Libra Bank au decis numirea lui Emilian Bituleanu in functia de pesedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Libra Bank in sedinta din19 iulie 2007, ca urmare a contributiei pe care a avut-o la procesul de relansare si dezvoltare a bancii

Din anul 2003, Emilian Bituleanu a ocupat functia de vicepresedinte al Libra Bank, avand o contributie semnificativa la procesul de relansare si dezvoltare a bancii, dupa achizitia acesteia de catre companiile membre ale grupului american de investitii New Century Holdings.

Emilian Bituleanu are o experienta de peste 12 ani in functii de conducere in domeniul financiar-bancar. Anterior numirii sale ca vicepresedinte la Libra Bank, Emilian Bituleanu a avut ocupat functii de conducere la Bancorex, BNP-Dresdner Bank si Finansbank. Bituleanu este absolvent al programului Executive MBA si al Institutului Politehnic Bucuresti, precum si al mai multor cursuri post-universitare in domeniul managementului bancar si gestionarii afacerilor.

Prin numirea lui Emilian Bituleanu in functia de presedinte al CA, actionarii au urmarit continuitatea strategiei pe care Libra Bank si-a stabilit-o, si anume aceea de a deveni banca specializata in oferirea de solutii financiare profesiilor liberale si pentru firmele mici si mijlocii (IMM).

Libra Bank este controlata de fondul american de investitii New Century Holdings (NCH) Broadhurst, cei mai importanti actionari fiind companii detinute de fond. Libra Bank detinea active de 556,38 milioane lei (165,8 milioane euro) la sfarsitul lunii martie 2007, dupa cum arata datele furnizate de banca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si