Ion Tiriac se retrage din CA al UniCredit Tiriac Bank

Ion Tiriac renunta la mandatul de membru in consiliul de administratie al UniCredit Tiriac, institutie de credit la care controleaza 40,4% din actiuni prin intermediul a doua companii, potrivit convocatorului adunarii generale a actionarilor din 12 septembrie publicat Monitorul Oficial, citat de NewsIn.

Actionarii UniCredit Tiriac vor lua act de retragerea lui Ion Tiriac si de cea a lui Johann Strobl din consiliul de administratie al bancii in cadrul adunarii generale a actionarilor convocata pentru 12 septembrie.

In cadrul adunarii generale a actionarilor se va decide asupra numirii in functia de membru in consiliul de administratie a lui Florian Raimund Kubinschi, fost vicepresedinte si director financiar al HVB Tiriac Bank de la fuziunea dintre Banca Tiriac si HVB Bank, in 1 septembrie 2006, si pana in luna octombrie a anului trecut.

UniCredit Tiriac Bank, a patra banca de pe piata romaneasca dupa active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 152,3 milioane lei (48,6 milioane euro), mai mare cu 30,3% fata de castigul cumulat din prima jumatate a anului trecut al HVB Tiriac Bank (la randul sau formata prin fuziunea prin absorbtie a Bancii Tiriac cu HVB Bank Romania) si UniCredit Romania, cele doua banci care au format prin fuziune noua entitate.

Actionarii principali ai UniCredit Tiriac Bank sunt Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Tiriac.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cu o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est. Banca are o retea de 136 de sucursale in 38 de judete.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri