Actionarii UniCredit Tiriac vor lua act de retragerea lui Ion Tiriac si de cea a lui Johann Strobl din consiliul de administratie al bancii in cadrul adunarii generale a actionarilor convocata pentru 12 septembrie.

In cadrul adunarii generale a actionarilor se va decide asupra numirii in functia de membru in consiliul de administratie a lui Florian Raimund Kubinschi, fost vicepresedinte si director financiar al HVB Tiriac Bank de la fuziunea dintre Banca Tiriac si HVB Bank, in 1 septembrie 2006, si pana in luna octombrie a anului trecut.

UniCredit Tiriac Bank, a patra banca de pe piata romaneasca dupa active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 152,3 milioane lei (48,6 milioane euro), mai mare cu 30,3% fata de castigul cumulat din prima jumatate a anului trecut al HVB Tiriac Bank (la randul sau formata prin fuziunea prin absorbtie a Bancii Tiriac cu HVB Bank Romania) si UniCredit Romania, cele doua banci care au format prin fuziune noua entitate.

Citeste si:

Actionarii principali ai UniCredit Tiriac Bank sunt Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Tiriac.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cu o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est. Banca are o retea de 136 de sucursale in 38 de judete.