OTP Bank Romania a inregistrat o pierdere bruta de 1,9 miliarde forinti (7,59 milioane euro) in primul semestru al 2007, cu 18,2% mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent, datorata expansiunii bancii si maririi cheltuielilor de personal
Profitul net obtinut din dobanzi de catre OBR s-a ridicat la 2 miliarde de forinti (aproximativ 8 milioane euro) in primul semestru al anului 2007, reprezentand o crestere cu 67,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totusi, marja neta a dobanzilor s-a deteriorat semnificativ, cu aproape doua treimi in prima jumatate a anului 2007, arata raportul financiar.

Costul riscului, descris de provizioanele prevazute pentru posibile pierderi din credite, a atins in prima jumatate a anului 152 milioane de forinti (607.000 euro) si reprezinta doar jumatate din costurile perioadei similare din 2006, cand OTP Romania a provizionat 343 milioane forinti.

Randamentul capitalului investit, descris de indicatorul castig pe actiune (ROE), in al doilea semestru al 2007 a fost de -15,9%, si descrie o recuperare de 4,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand ROE a fost de -20.0%.

Costurile pentru personal au crescut cu 47,5% in primele sase luni ale anului 2007 fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 2,24 miliarde forinti ( 9,7 milioane euro), mai ales din cauza extinderii retelei.

Startegia OTP Bank Romania urmareste o crestere agresiva pe toate segmentele in urmatorii trei ani, in special pe sectorul companiilor mari, si a firmelor mici si mijlocii, venind in intampinarea acestora cu proiecte de finantare, potrivit datelor publicate de companie. Pentru urmatorii trei ani obiectivul bancii va fi continuarea dezvoltarii segmentului de retail, orientandu-se cu preponderenta pe intreprinderile mici si mijlocii prin cresterea vanzarilor si eficientei de operare. Banca isi propune ca tinta pentru 2010 obtinerea unui profit brut de 70 milioane euro.

In acest an, OTP Bank Romania intentioneaza sa achizitioneze alti jucatori de pe piata si mizeaza pe vanzarile de pachete de produse de creditare "cross-sell". Tot in acest an, banca intentioneaza sa lanseze produse ipotecare si depozite pentru sectorul de retail, cu orientare pe private banking, au precizat anterior, reprezentantii bancii.

Potrivit informatiilor bancii centrale a Ungariei, cotatia medie a forintului fata de moneda europeana in primul semestru a fost de 250,3 forinti/euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri