ProCredit Bank SA in calitate de emitent, anunta ca va incepe din 15 august plata dobanzii aferenta celui de-al treilea cupon al obligatiunilor emise de catre banca, din perioada 15 februarie -14 august 2007.

Rata dobanzii obligatiunilor este fixa, de 8,50% pe an, iar dobanda aferenta celui de-al treilea cupon este de 21,07534 lei pentru o obligatiune.
Prima emisiune de obligatiuni de la ProCredit Bank a beneficiat de o dobanda fixa de 8,50% pe an, fiind prima banca din Romania care a oferit aceasta optiune investitorilor sai. Emisiunea a fost compusa din 80.500 de obligatiuni de rangul I, negarantate, fiecare cu o valoare nominala de 500 lei si cu o maturitate de trei ani.

Obligatiunile emise de ProCredit Bank au fost divizate in doua categorii si s-au adresat firmelor si populatiei. Investitorii mici au primit o transa de 5% din oferta, iar investitorii mari, restul de 95%. Emisiunea de obligatiuni ProCredit Bank a atras interesul investitorilor, astfel incat transa investitorilor mari a fost suprasubscrisa la final.

Citeste si:

Plata dobanzii va fi efectuata prin intermediul BCR Securities SA, in calitate de agent de plata, care va efectua plati catre detinatorii de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la data de 10 august 2007.

Detinatorii de obligatiuni vor putea ridica sumele cuvenite sub forma de dobanzi, in orice moment, in intervalul 15 - 23 august 2007. Sumele neridicate de investitori in intervalul de plata a dobanzii vor fi disponibile la sediul agentului de plata, pe perioada maturitatii obligatiunilor, dar nu mai mult de 31 de zile de la data platii principalului. La expirarea termenului de 31 de zile, sumele vor fi disponibile la sediul emitentului, respectiv ProCredit Bank si se vor prescrie conform legislatiei in vigoare.

Dobanda aferenta celui de-al patrulea cupon (15.08.2007– 14.02.2008) al obligatiunilor ProCredit Bank va fi platita detinatorilor de obligatiuni inregistrati in registrul detinatorilor de obligatiuni la data de 12 februarie 2008.